12 de juny de 2015

Un passeig de l'Escullera per a tothom

El Port de Tarragona ha modificat la seva normativa per tal de que tothom pugui accedir al passeig de l'Escullera. Més de 150 persones s'hi han adreçat a partir de la petició que es va fer a la plataforma Change. 

Avui podem dir que d'alguna cosa ha servit. 

El passat mes d'abril des del Port de Tarragona van comentar que ho tenien present i que hi hauria una solució. Per això no hem continuat divulgant la petició esmentada: hi estaven treballant.

A dia d'avui la solució passa perquè si alguna persona amb mobilitat reduïda o discapacitat vol accedir al passeig de l'Escullera ha d'adreçar-se a les oficines de l'Autoritat Portuària de Tarragona de 9:00 a 17:00 hores i allí pot sol·licitar una autorització amb la que hi podrà accedir un sol cop amb cotxe. Això suposa una discriminació de les persones amb mobilitat reduïda o alguns casos de persones amb discapacitat –casos de persones amb autisme– ja que aquesta targeta només serveix per tal d'entrar-hi un cop. Després cal tornar a anar a tramitar-ne una altra, entrant-se en un bucle. Ara bé, és un petit pas endavant per tal de que tothom pugui gaudir d'aquest espai, al meu entendre un dels més singulars de Tarragona.

Només dues coses: Poseu-vos en la pell de les persones amb discapacitat, de les persones amb mobilitat reduïda i dels seus familiars. Tots som persones i en aquesta vida no tot és la dictadura dels cossos DANONE i de l'eterna joventut. 

Per tal de que runners i patinadors puguin fer esport, la qual cosa està molt bé, s'ha dificultat l'accés dels que potser són els més febles, els més oblidats. I de retruc s'han hagut de tancar les visites al Museu dels Fars. Paga la pena fer-ho així?