9 de setembre del 2008

Savinosa


Trenquem una mica les formes per penjar aquest vídeo extret de Tot Tarragona, amb imatges de l'emergència protagonitzada per l'accident de la gavarra Savinosa, de 36 metres d'eslora i 9 de mànega. La Savinosa (1984), realitza les funcions de benzinera mòbil i és propietat de Boteros y Amarradores de Tarragona. Presta serveis subjecta al contracte mercantil que l'empresa propietària va signar amb Repsol YPF Trading y Transporte.
La gavarra Savinosa s'ha començat a enfonsar de popa cap a tres quarts de set del matí del 9 de setembre al Moll de Reus, davant del vaixell de pavelló maltès Nova Caledonia, vessant al Port de Tarragona part del combustible que portava (la seva capacitat és de 750 TM de fuel, 260 TM de dièsel i més de 3.000 litres de carburant per al propi consum). El vessament procedeix del carburant per al propi consum. Un cop controlada la situació el vaixell serà reflotat.
Entre d'altres mitjans, els vaixells de salvament marítim Salvamar Diphda, Miguel de Cervantes i Punta Mayor han participat en les tasques d'emergència. Remolcadors amb base al Port de Tarragona com el Cambrils o el Romulo també hi han participat.
Casualment, l'empresa propietària de la Savinosa havia participat amb anterioritat en simulacres d'emergència pel vessament d'hidrocarburs al mar. D'altra banda Boteros y Amarradores de Tarragona va participar l'agost de 2002 en la neteja, manteniment i pintura del casc del vaixell de l'armada nordamericana JFK.
Informació oficial:
Altres:
Notícies sindicals sobre Boteros y Amarradores (03-07).
Location: Port de Tarragona (Catalonia)
Date: 09/09/2008
Vídeo: Tot Tarragona