12 de juny de 2015

Un passeig de l'Escullera per a tothom

El Port de Tarragona ha modificat la seva normativa per tal de que tothom pugui accedir al passeig de l'Escullera. Més de 150 persones s'hi han adreçat a partir de la petició que es va fer a la plataforma Change. 

Avui podem dir que d'alguna cosa ha servit. 

El passat mes d'abril des del Port de Tarragona van comentar que ho tenien present i que hi hauria una solució. Per això no hem continuat divulgant la petició esmentada: hi estaven treballant.

A dia d'avui la solució passa perquè si alguna persona amb mobilitat reduïda o discapacitat vol accedir al passeig de l'Escullera ha d'adreçar-se a les oficines de l'Autoritat Portuària de Tarragona de 9:00 a 17:00 hores i allí pot sol·licitar una autorització amb la que hi podrà accedir un sol cop amb cotxe. Això suposa una discriminació de les persones amb mobilitat reduïda o alguns casos de persones amb discapacitat –casos de persones amb autisme– ja que aquesta targeta només serveix per tal d'entrar-hi un cop. Després cal tornar a anar a tramitar-ne una altra, entrant-se en un bucle. Ara bé, és un petit pas endavant per tal de que tothom pugui gaudir d'aquest espai, al meu entendre un dels més singulars de Tarragona.

Només dues coses: Poseu-vos en la pell de les persones amb discapacitat, de les persones amb mobilitat reduïda i dels seus familiars. Tots som persones i en aquesta vida no tot és la dictadura dels cossos DANONE i de l'eterna joventut. 

Per tal de que runners i patinadors puguin fer esport, la qual cosa està molt bé, s'ha dificultat l'accés dels que potser són els més febles, els més oblidats. I de retruc s'han hagut de tancar les visites al Museu dels Fars. Paga la pena fer-ho així?

2 comentaris:

Eduard Boada ha dit...

Comentaris rebuts a Change:

Itziar Solanas TARRAGONA
Totalment d'acord.

EVA ALCARRAZ TARRAGONA
Tothom ha de poder anar a tot arreu i més a un lloc tan preciòs

Alejandro Diaz mauro
Yo o uno de los míos puede encontrarse en la misma situación

AGUEDA GALIMANY PORTA TARRAGONA
Per les persones que ja no patinem ni correm ni podem fer tans KM.

AGUEDA GALIMANY PORTA TARRAGONA
Tenir l'edad suficient com per no patinar, ni anar en bicicleta ni corrent, tampoc fer aquets Km. caminat d'ananada i tornada. Es un lloc pewr a tots els Tarragonins no sols per els joves!!!!

dolors verge mata BANYOLES,
Para movilidad

Josep Maria Cornadó
És evident...

Beatriz de la Rosa
Seria lo mas justo!

alexandre garcia latorre
Tarragona sin barreras arquitectonicas

Sílvia Rovira TARRAGONA
Facilitar l' oci a persones diferents i amb dificultats de mobilitat

jose almazan picon
Me parece muy buena idea

Ramon Serra
Trragona patrimoni de tots els taragonins

Vicenç martinez
soc usuari de la zona i no es just que ho tanquin. I si es fan reformes que pensin en tothom.

Jordi Planas Manzano TARRAGONA
Les persones amb discapacitat no han de ser motiu d'excepcions, se'ls ha d'aplicar la normalitat, i la normalitat els ha de tenir en compte.

Juan Matias Llort Carrillo TARRAGONA
Es correcta la peticio. Salut.

Gemma Brull i Lleixà
Demà em pot passar a mi i no poder accedir.

Aurora Cáceres E
solidaridad

teijeiro arellano TARRAGONA
Negar por decreto es insano.

Nuria Hortoneda Rullo
Es un lugar muy especial para la gente de Tarragona que ama el mar. Debería poderlo disfrutar quien quisiera, y si alguien necesita un medio de transporte a motor se le debe permitir el acceso con ese medio.

Miquel Prats Burjales TARRAGONA
Accés lliure a l'escoleta.

Recuperar un espai lliure

mariajose fores TARRAGONA
personal

Miguel Angel Espejo Fores
Creo que las personas con movilidad reducida deverian tener un acceso al puerto

JOSEP MARIA ROVIRA FERRE TARRAGONA
Encuentro una falta de solidaridad el que se impida el paso a personas que necesitan desplazarse con algún tipo de vehículo, sea por su edad o por alguna incapacidad. No obstante me parece bien que no dejen circular vehículos con personas que pueden moverse sin ninguna dificultad.

Marta Coy Vidal
Soc mare d'un nen amb discapacitat mental i entenc perfectament la peticio.

Anton Baiges Gras ha dit...

Molt bé, Eduard! El Port de Tarragona hauria de ser un patrimoni històric col·lectiu i, per tant, també social. Hi manca tota una programació cívica i cultural. No n'hi ha prou amb el Museu del Far de la Banya, una nit poètica estiuenca i un certamen literari. Caldria anar molt més enllà. Com tota l'àrea de l'Aeroport de Reus, on hi tenim un fantàstic Aeroclub, que recull la història de l'aviació reusenca, així com la conservació d'algun mas, encara existent, caminals i pins centenaris. No valorem prou el nostre patrimoni ni el difonem com cal entre la ciutadania del nostre Camp.