12 de novembre del 2009

Més sobre la trobada
























































Com no podia ser d'una altra manera, de la 1 Trobada de blogs de tema marítim se n'ha parlat en una colla de blogs. Pel moment a Naucher, a la Bitàcola MMB , a Mar de proa, al A high wind in Garraf, A bord de l'Alzina, en aquest Far de la banya i -evidentment- a El mar és el camí. La millor crònica és fer-ne una lectura, tant dels posts com dels comentaris. I per acompanyar la lletra, la imatge... amb les fotografies (*) de Josep-Anton Trepat, Joan GB i del qui fa aquest blog.

Va ser una bona ocasió per a poder saludar bona part dels blocaires que donen vida a la blogosfera marítima catalana i fer un tast no ja del blog sinó de les persones que hi ha darrere: Joan Sol (El mar és el camí), l'Alzinaire (A bord de l'Alzina), Javier Moreno (Naucher), Rosa Busquets i Manuel Campos (Bitàcola MMB), Vicente Sanahuja (Vida Marítima), Jordi Salvador (Escenavegant), Ben Crawshaw (The invisible workshop), Joan GB (A high wind in Garraf ) i Carlos Ramos (Mar de proa). I més enllà dels responsables dels blogs també de lectors i enamorats del mar que van acudir a la cita, com ara en Vicente Garcia-Delgado i d'altres de qui no conec el nom. Són persones amb ganes de compartir i que en saben, i molt... potser per això va ser una jornada que a tothom li va deixar bon regust de boca.
Personalment (ad intra) m'he plantejat el tema de donar més cabuda a posts d'aquest estil en el blog. Allunyats del típic post fred i esquemàtic sobre un vaixell concret. És un tema al que sovint hi he fet cap sense arribar a gaires conclusios. Quan va morir Milvina Dean, per citar un exemple, vaig descartar parlar-ne ja que el tema no s'adeia estrictament amb la temàtica del blog. Ara, penso que caldrà anar combinat la temàtica dels posts sense perdre el fil conductor del blog. Veurem com ho anem fent...
I tornant a la trobada, la Rosa Busquets ho diu clar "Ha estat un experiència molt positiva i la sensació que em queda és que ens ha carregat les piles per seguir endavant" i a això cal afegir-hi les ganes de continuar posant fil a l'agulla, per continuar amb un contacte que ja ve d'enrere i per anar creant històries noves on ens hi sentim a gust tots plegats.
(*) Fotos: Josep Anton-Trepat (extretes d'El mar és el camí) -5, 6 i 7-, Joan G.B. (d'A High wind in Garraf) -3 i 4-, Eduard Boada -1 i 2-.

Per clore aquest post aprofito per penjar el darrer vídeo del Ben Crawshaw i l'Onawind Blue, un vídeo força tarragoní. El seu blog és una troballa de la que n'haurem de parlar més endavant.