1 de gener del 2010

Missatge d'any nou

Missatge de Joan Sol, blocaire marítim de referència, al timó d' El mar és el camí i del Corb Marí:

DESCOBRIR EL MAR CADA MATÍ


Aquest matí, llegint el diari, he trobat una idea d’aquelles que et poden canviar la vida: la recepta contra l’envelliment mental és descobrir el mar cada vegada que el veus. De fet, parlava de descobrir el Mediterrani. Però, tant se val, és aplicable a qualsevol mar. Descobrir el mar cada vegada que el veus! Significa recuperar la il·lusió de les primeres vegades, que disminueixen amb el pas del temps, a mesura que ens fem grans. És tracta, doncs, de fer tot allò que sempre fem, però com si no ho haguéssim fet mai, com si fos la primera vegada. Només vivint el moment present amb intensitat, buscant-hi nous al·licients, aconseguirem aturar el pas del temps, aquesta cosa que tant ens obsessiona a tots avui dia.

Però... és possible descobrir el mar cada vegada que el veiem? Diria que sí; al menys jo no em canso mai de contemplar-lo. Però no es tracta només d’això. Es tracta de mirar més enllà del vent i de les onades, d’acostar-se a altres platges i a altres ribes banyades per aquest mar, de fondejar a molts ports, d’apropar-se a les persones que hi viuen, d’obrir-se a altres realitats i a altres maneres de fer i de pensar, de recórrer nous camins que ens proporcionin noves experiències i noves fonts de coneixement. Crec que, en aquest sentit, mirant d’emprendre algun dels infinits camins que el mar ens ofereix, és possible descobrir un mar nou cada matí.

El meu desig per aquest 2010 que acabem de estrenar és que descobriu el mar -i tot allò que us envolta- amb una mirada nova, i que tingueu el desig i la il·lusió d’emprendre noves travessies.

Joan SolEl mar és el camí

-------
Misatge d'any nou 2009

2 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

Crec que per al 2010 no em cal altre desig...

Gemma ha dit...

És un missatge preciós, es nota que t´estimes el mar. A mí la seva bellesa natural em fa sentir-lo cada cop diferent, suposo que l'estat d'ánim i té molt a veure, el temps, la llum, el vent, les marees...hi ha un munt de perspectives i aventures fins a l'horitzó, i mai sera nostre la seva ànima, en el fons, la nostra és d'ell.

Salutacions cordials.