31 de gener del 2011

HACI KÖKSAL MATARACI

Vessel: Haci Köksal Mataraci
IMO num.: 8846670
MMSI num: 354584000
Flag: Panama.
Type of ship : Cargo.
Year of build : 1990 
Dimensions (length x beam x draught): 86 x 14 x 5,55
Call Sign :  HPHK
Gross tonnage : 2.592
Shipbuilder : Turnu Severin Santierul Naval (Romania)

Location: Port de Tarragona (Catalonia) 
Date: 31/01/11
Photo: Eduard Boada i Aragonès, 2011

Vaixell de càrrega construït a Romania el 1990, actualment amb bandera de Panamà, i setze membres de tripulació operat per l'empresa turca Shipping. Pot arribar a una velocitat de 13,5 nusos. Primerament s'anomenà Turnu Severin, fins el 1996, Sun Castor, Castor 1, fins el 1998, i Histria Onyx fins el 2009, any en què passà a anomenar-se  Haci Köksal Mataraci.

Cap a les 8 de matí del divendres 21 de gener de 2011, el Haci Köksal Mataraci va patir un incendi a la sala de màquines i s'avariaren els motors a 43 milles nàutiques de Palamós, on quedà a la deriva amb un fort onatge. Onades de vuit metres i vents de 74 km/hora. El vaixell, va ser assistit a dos quarts de sis de la tarda pel remolcador de Salvament Marítim Punta Mayor, mitja hora més tard el primer oficial de màquines, ferit, va ser evacuat amb helicòpter. Més enllà del Punta Mayor, en l'operació de rescat hi van participar les embarcacions de Salvament Marítim Salvamar Mintaka, Salvamar Sirius i Guardamar Polimnia, a més dels helicòpters Helimer 204 i Helimer 215, procedents de Reus i Palma.

El dilluns 24 el vaixell ja es trobava fondejat a quatre milles del Port de Tarragona, amb el remolcador Red Cougar. No va ser fins l'endemà, un cop enllestits tots els tràmits amb l'Autoritat Portuària de Tarragona, que va poder atracar al moll de Llevant del Port de Tarragona, entrant amb els remolcadors Gernika, Cambrils i Red Cougar, i atracant entre el La Surprise i el Saxona. El vaixell tornava al port des d'on dies abans havia salpat en direcció al port occità de Fos.

Més fotos del Haci Köksal Mataraci, anteriorment denominat Histria Onyx.
Col·laboració amb DenizHaber

1 comentari:

Berto Garcia ha dit...

Por lo que conosco tenemos en todo el territorio un buen operativo de salvamento maritimo muy profesional
un saludo