10 d’octubre de 2015

Shtandart
A partir de documentació procedent d'arxius russos, en no disposar dels plànols originals, i de l'aportada per altres vaixells similars, el 1999 començava la seva singladura aquesta fragata que reprodueix la que el 1703 va fer costruïr Pere el Gran, considerada la primera fragata russa. Un any abans va ser batejada, en un acte en el que, entre d'altres, hi van participar el governador Vladimir Yakovlev i el duc de York i príncep Andreu.

Icones a bord de l'Shtandart
En l'actual Shtandart va eclosionar el treball dut a terme durant anys (el model a escala del vaixell es construï el 1991, i la construcció estrcta del vaixell durà sis anys). La fusta del Shtandart procedeix d'un bosc proper a Sant Petesburg que fou plantat l'any 1730, justament per produïr fusta per als vaixells. Actualment el vaixell acull persones que vulguin conèixer els secrets de la navegació, amb una trupulació fixa de sis persones que és completada per 19 més en pràctiques.

Procedent de Màlaga, d'on va salpar el 3 d'octubre, va atracar a Tarragona el 9 d'octubre, per salpar l'endemà en direcció a Mònaco i Gènova.

Vessel: Shtandart
IMO num.:
MMSI num: 273452840
Flag: Russia
Type of ship : Frigate
Year of build : 1999
Dimensions (length x beam x draught): 32,68 x 6 x
Call Sign : UAEM
Gross tonnage :
Shipbuilder :

Location: Port de Tarragona (Catalonia) 
Date: 10/10/2015
Photo: Eduard Boada i Aragonès, 2015

Enllaços:
Shtandart official web
Història
Viquipèdia
El singular velero Shtandart atraca en la Marina Tarraco
Atlantic oceans eighteen (documental)

Mascaró de proa, amb un lleó coronat com a símbol del poder i la força.

Путешествие на Штандарте - вся правда о морской романтике from ActiveLifeVideo.ru on Vimeo.