20 de gener del 2013

Marco Polo

La draga Marco Polo, a la perllongació del dic de Llevant.
Vessel: Marco Polo
IMO num.: 7821051
MMSI num: 645138000
Flag: Mauritius
Type of ship : Cutter suction dredger
Year of build : 1979
Dimensions (length x beam x draught): 117 x 20 x 5,8
Call Sign : 3BJW
Gross tonnage : 3933
Shipbuilder :

Location: Port de Tarragona (Catalonia) 
Date: 19/01/13
Photo: Eduard Boada i Aragonès, 2013

Capçal tallador de la Marco Polo
Draga especialitzada en el tall i succió. Entre d'altres indrets,  ha treballat al Canal de Panamà, on va morir un tripulant de nacionalitat indonèsia. L'accident es va produïr el 6 de juliol de 2010 en caure a la plataforma de l'embarcació. Amb 49 anys, la víctima estava al servei de l'empresa belga Jan de Nul, propietària de la draga, mentre treballava a l'entrada atlàntica del canal, dragant el llac Gatún.

El riu Francolí desemboca dins el Port de Tarragona, això fa necessari un major manteniment a nivell de dragat, a més en aquestes dates s'amplia el moll de la Química i els sediments extrets del fons del port són utilitzats per aquesta ampliació.

Informació relacionada: Tècniques de dragat

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Quina maquinota! La veritat és que el trepant aquest que porta impressiona. Deu ser força perillós i no gaire agradable treballar en vaixells com aquest. Naturalment m'agraden molt més els vaixells com el "Nahlin", un dels iots clàssics a motor més bonics del món, i al qual li segueixo la pista des de fa temps. Em sap greu no haver vingut a veure'l a Tarragona. Si torna, avisa'm, si us plau!

Per cert, qui ha tornat, i espero que aquesta vegada sigui per quedar-se, és "El mar és el camí". M'encantarà rebre les teves visites, com temps enrere.

Salutacions i a reveure!

Far de la Banya ha dit...

Evidentment ni punt de comparació amb el Nahlin... són figues d'un altre paner. Però fa impressió aquesta. Per aquí també intentem aixecar veles (el 2012 ha estat tranquilot blocairement parlant!).

T'avisaré quan torni, i tant :-)

Salut!